Super premium voeding en verzorgingsproducten uit Zweden voor honden en katten

Voeding kittens

Jonge kittens gaan vanaf de leeftijd van ongeveer vier weken zelfstandig eten. Tot die tijd hebben ze genoeg aan de melk van moederpoes, of worden ze indien nodig bijgevoerd met kittenmelk. U kunt uw kittens het beste speciaal voer voor kittens geven, omdat hier de juiste voedingsstoffen in zitten om ze goed te laten groeien. Een kitten dat nog volop in de groei is heeft andere bouwstoffen nodig dan een volwassen kat die is uitgegroeid. Daarnaast is kittenvoer afgestemd op het melkgebit van kittens en op het feit dat ze kleine porties per keer eten.

Hoe belangrijk is goede voeding kittens?

Goede voeding is belangrijk voor kittens in de groei. Als een kitten tijdens zijn eerste maanden niet de juiste voeding krijgt kan dit blijvende schade in de hersenen geven. Ze kunnen daardoor met hun kopje gaan schudden en allerlei problemen krijgen die in veel gevallen ook niet meer over gaan. Daarom is het ook zo belangrijk dat een kitten niet te vroeg bij de moederpoes weggaat. Kittens met zes weken al laten verhuizen, als ze net een paar weken zelfstandig kunnen eten is heel onverstandig. Voeding kittens is namelijk niet het enige waar aandacht aan moet worden besteed, een goede socialisatie is minstens zo belangrijk. Een kitten kan daarom het beste tot de leeftijd van minstens 13 weken bij de moeder blijven.

Wilt u meer weten over goede voeding voor uw kitten?

Heeft u of krijgt u binnenkort een kitten in huis? Dan kunt u zich nu alvast oriënteren op de juiste voeding. Wij helpen u daar graag bij. Heeft u vragen, stel ze dan gerust. Wij zijn bereikbaar via ons mailadres support@husse.nl. Daarnaast kunt u ons bellen voor vrijblijvend advies op telefoonnummer 0512 – 544 336.

Recentelijk bekeken
Gourmet Fish: 100g

Gourmet Fish: 100g

Tasty pâté with fish, complete food for adult cats made of selected ingredients....
€ 1,00
Zalm & Rijst

Zalm & Rijst

Complete en uitgebalanceerde hypoallergene voeding op basis van vrije vangst zal...
€ 64,95
Boll: L

Boll: L

Boll Large 100% Natural Rubber
€ 9,95
Optimal mini: 2 kg

Optimal mini: 2 kg

Complete voeding voor de kleine rassen
€ 11,95
Paus - Dog Bed: M

Paus - Dog Bed: M

Paus - high quality dog bed: M
€ 39,99
Scroll