Super premium voeding en verzorgingsproducten uit Zweden voor honden en katten

L-Carnitine

L-carnitine voor de eliminatie van vetweefsel.

Carnitine is geen echte aminozuur, maar door een nauwe structurele overeenkomst, wordt dit gewoonlijk ingedeeld bij aminozuren, en is ook bekend als vitamine BT.

L-Carnitine wordt gesynthetiseerd uit de essentiële aminozuren lysine en methionine, maar er moet genoeg vitamine B1 (thiamine) en B6 (pyridoxine) beschikbaar zijn. Daarom kunnen voedingssupplementen van carnitine nuttig zijn in sommige omstandigheden. Carnitine is een essentieel onderdeel voor de stofwisseling van vet.
L-carnitine helpt de vetzuren in te voeren in de mitochondria in de cellen zodat deze zuren omgezet worden in energie.

1. Suppletie van carnitine wordt eerst aangegeven als de energiebehoefte van een hond moet worden verhoogd. Carnitine stimuleert de omzetting van vetten in energie. Tijdens bijvoorbeeld een sledehond race, of een andere omstandigheid met een verhoogde activiteit, kan suppletie van carnitine in de voeding gunstig zijn. Daarom is Husse optimale Energi aangevuld met carnitine. De combinatie van een hoog dieet vetgehalte met carnitine garandeert een optimale energievoorziening voor actieve honden met verhoogde energiebehoefte.

2. Een andere indicator voor het aanvullen met carnitine kan gewichtsreductie in geval van obesitas zijn. Bij obese honden, stimuleert de suppletie van carnitine de oxidatie van lichaamsvetten. Uiteraard kan dit alleen verkregen worden in combinatie met een verminderde voedselinname en een toegenomen fysieke activiteit om de energiebehoefte van de hond te verhogen.

3. Er is een zeer hoge concentratie van carnitine in het hart, wat niet verrassend is. Het hart is namelijk afhankelijk van vetzuren voor de brandstof die het nodig heeft om bloed rond te pompen door het hele lichaam. Vele studies ,bij honden die zijn gediagnosticeerd met hart-en vaatziekten,hebben aangetoond dat L-carnitine de hartfunctie kan helpen efficiënter te functioneren.

3 artikel(en)

per pagina

Lijst Foto-tabel

 1. Light Optimal

  Complete voeding voor minder actieve honden, honden met overgewicht, honden met diabetes of honden die snel aankomen.

  42 % kip
  92 % verteerbaarheid

  € 29,95
 2. Optimal Sensitive

  Speciaal samengesteld voor honden met een gevoelige spijsvertering en om bijvoorbeeld huid allergieën te bestrijden en intoleranties te voorkomen. Optimal Sensitive is gebaseerd op kip en rijst en volledig glutenvrij.

  60 % kip
  92 % verteerbaarheid

  € 64,95
 3. Light Sensitive

  Speciaal samengestelde hypoallergene voeding voor de minder actieve hond, of honden die makkelijk aankomen met een gevoelige spijsvertering en om bijvoorbeeld huid allergieën te bestrijden en intoleranties te voorkomen.

  60 % kip
  92 % verteerbaarheid

  € 59,96

3 artikel(en)

per pagina

Lijst Foto-tabel

Recentelijk bekeken
Exclusive Katt Sterilised: 7 kg

Exclusive Katt Sterilised: 7 kg

Complete voeding voor gesteriliseerde, gecastreerde en minder actieve volwassen ...
€ 37,95
Aanbieding
Exclusive Katt Sterilised

Exclusive Katt Sterilised

Speciaal ontwikkeld om te kunnen voorzien in de voedingsbehoefte van gesterilise...
€ 12,95
ROLLIES

ROLLIES

Heerlijke rolletjes met vlees. Een fijne traktatie voor uw hond.
€ 4,95
Aanbieding
Husse samengeperste handdoek

Husse samengeperste handdoek

Husse samengeperste handdoek is ideaal om oren en/of poten schoon te vegen.
€ 2,50
Opus Lynx

Opus Lynx

Deze glutenvrije formule op basis van 60% verse kip en aardappel is speciaal ont...
€ 15,95
Scroll