Coronavirus (COVID-19)


Beste Husse Klant,

De verspreiding van het coronavirus (COVID-19) baart ook ons bij Husse zorgen en heeft een impact op eenieders leven. Het hele Husse team werkt er keihard aan om er in deze uitzonderlijke situatie er voor te zorgen dat we de gebruikelijke hoge kwaliteit en dienstverlening nakomen. Uiteraard staat in de huidige situatie naast het welzijn van onze klanten en hun huisdieren ook de gezondheid van onze medewerkers voorop. We hebben uitgebreide beschermende maatregelen genomen om de verspreiding van het coronavirus te vertragen. Tegelijkertijd werken we er hard aan om ervoor te zorgen dat jouw bestelling betrouwbaar en veilig aankomt.

Voorraad
Door het hoge bestelvolume kan het voorkomen dat het door jou gewenste product (tijdelijk) niet meer leverbaar is. We doen ons uiterste best om de beschikbaarheid van onze artikelen op het hoogst mogelijke niveau te houden. Omdat wij al onze trouwe klanten willen kunnen blijven bedienen vragen wij om jouw bestelling alleen bij ons te plaatsen als dat nodig is en niet meer te bestellen dan gebruikelijk. Producten die momenteel niet te bestellen zijn op de site zijn nog wel beperkt voorradig. Deze producten kunnen worden aangevraagd door een mail te sturen naar support@husse.nl, wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op of neem contact op met jouw lokale voedingsconsulent. Mocht een bepaald artikel toch uitverkocht zijn, dan kunnen wij je zeker een passend, alternatief artikel uit ons assortiment aanbieden. Wij vragen om je begrip!

Vertraging leveringen
Door het zeer hoge bestelvolume kan de bezorging van jouw bestelling iets worden vertraagd. Ons logistieke team doet er echter alles aan om ervoor te zorgen dat jouw pakket zo snel mogelijk bij jou bezorgd wordt. Zodra je bestelling onderweg is, ontvang je een verzendbericht met een link naar de bezorgservice. Met deze link kun je de bezorgstatus van jouw pakket volgen.

Scroll